Zloženka nekoliko spominja na musako, le da v njej ne uporabimo mesa, temveč gobe. Pripravili smo jo na enostaven način, kjer večino dela opravi pečica.

Sestavine:

  • 8 do 10 krompirjev
  • 300 g šampinjonov
  • 120 g naribanega sira
  • 1 jajce
  • 100 g kisle ali smetane za kuhanje
  • sol, poper
  • olje ali maslo

Priprava:

Krompir olupimo in narežemo na približno pol centimetrske rezine ter ga delno skuhamo (približno 10 minut). Gobe narežemo na rezine. Jajce zžvrkljamo z vilicami, dodamo smetano.

Pečico ogrejemo na 190 °C. Krompir odcedimo. Dno pekača namastimo in nanj položimo plast rezin krompirja. Sledi plast gobic nato pa krompirja. Če je ostalo še kaj gob, jih shranimo.

Prelijemo z jajcem in smetano in pečemo 45 minut. Nato dodamo preostanek gobic in potresemo s sirom ter zapečemo še za 10 do 15 minut.

Namigi:

  • gobe izberete poljubne, a jed bo najbolj klasična s šampinjoni.
  • k jedi se odlično prileže skleda motovilca
  • jedi ne pogrevajte
(Visited 38 times, 38 visits today)
Close