Pita z zelenjavo ali gobicami je klasika, če pa želite malo drugačno kosilo ali večerjo, bo tale z radičem in rdečo čebulo poskrbela za vse čute!
Po želji ji dodajte še obilo svojega najljubšega naribanega sira, nanjo se poda tako kozji sir kot mocarela, gavda ali edamec, pa seveda parmezan!
Sestavine:
- zavitek listnatega testa
- 1 glava radiča
- 2 rdeči čebuli
- 3 jajca
- 250 ml smetane (za kuhanje ali za stepanje)
- 1 žlička gorčice
- sol, poper
- nekaj vejic koromača
Priprava:
Testo razprostite po peki papirju in malo razvaljajte. Denite v pekač za pito in pecite 10 minut na 170 °C.
Pripravite nadev: sesekljajte čebuli in radič in vse skupaj na hitro popražite, dodate lahko tudi malo sladkorja, nato zalijte s smetano, dodajte gorčico in začinite ter odstavite. Stepite jajca in jim počasi dodajte rahlo ohlajeno mešanico.
Vse skupaj zlitje na rahlo pečeno testo ter pecite 20 minut. Posujte s sirom in pecite še 15 do 20 minut. Pito okrasite s koromačem in postrezite s skledo regratove solate!