Omleta je hitro pripravljen, nasiten obrok, ki ga lahko seveda izboljšamo z različnimi dodatki. Tokrat smo izbrali bučke, ki jih je letos na vrtu dovolj – med tem ko številne druge pridelke “pobirajo” plesni in bolezni zaradi preveč namočene zemlje.

Omleta z bučkami je slastna, obenem pa lepa na pogled.

Sestavine za 2 osebi:

  • 1/2 večje bučke ali ena manjša
  • 3 jajca
  • začimbe, sol, poper

Priprava:

Bučke narežite na čim tanjše rezine, rahlo posolite in jih popecite na vroči ponvi (na malo maščobe – lahko na maslu ali olivnem olju), na hitro. Nato jih obrnite in ko začnejo že dobivati barvo, čeznje prelijte zžvrkljana jajca. Solite, poprajte in začinite po okusu. Pokrijte in zmanjšajte temperaturo. Ko na vrhu ni več “tekoče” jajčne zmesi, je omleta gotova.

Denite jo na krožnik in po želji dodajte še svež peteršilj, kislo smetano, nariban sir, baziliko …

(Visited 626 times, 1 visits today)
Close