Njoki iz pečice so idealna jed za hladen in turoben dan, ko potrebujemo tudi nekaj slastnega, za dušo.
Tokrat smo jih pripravili z odlično omako z gobami, s sirom pa tudi nismo “šparali”.
Sestavine:
- 25 g masla ali maščobe po izbiri
- 1 tanko sesekljana čebula
- 300 ml mleka – po okusu lahko del nadomestite s smetano
- 1 do 2 žlici moke
- 200 g naribanega sira
- žlička gorčice
- 200 g gob (lahko so šampinjoni, ki jim za okus dodate malo jurčkov)
- 500 g njokov
- sol, poper
Priprava
Pečico segrejte na 200 °C. Segrejte maslo in prepražite čebule. Dodajte moko in dobro premešajte, nato počasi dolivajte mleko in ves čas mešajte, da dobite gladko omako. Dodajte gorčico in polovico sira ter sol in poper.
Nato dodajte njoke in gobe, naj rahlo zavre ter se kuha nekaj minut.
Vse skupaj denite v pekač, potresite s preostankom sira in pecite 15 minut.