V času, ko so vrtovi polni bučk, marsikatera uide in postane prevelika. Se tudi vi sprašujete, kaj storiti, ko se takih nabere kar nekaj?
Lahko se lotite polnjenih bučk s krompirjem. Morda malce nenavaden nadev, a za vse ljubitelje krompirja je tole res dobro kosilo, pri katerem na meso ne bo nihče niti pomislil.
Sestavine:
- 1 velika bučka za 2 osebi
- nekaj krompirjev
- nekaj korenčkov
- čebula
- por
- parmezan
- 2 paradižnika
- nariban sir, maslo, mleko (lahko nadomestite z veganskimi izdelki)
- po želji: kuhan fižol in/ali koruza
- sol, poper
- sveža zelišča (npr. timijan, rožmarin ali origano)
Priprava:
Bučke izdolbemo in pripravimo ‘ladjice’.
Čebulo prepražimo na olivnem olju, dodamo na kocke narezan korenček, nasekljan por in na kocke narezan paradižnik. Solimo, popramo in počasi kuhamo vsaj pol ure, da nastane okusna paradižnikova omaka, ki jo precej izsušimo (da ni vodena). Kdor bi želel še malce bolj bogato omako (z mehiškim pridihom), lahko v tej točki doda kuhan fižol in koruzo.
Krompir narežemo na kocke, skuhamo v slani vodi ter naredimo pire, dodamo mu malo masla in malo mleka.
V pripravljene ‘bučne posodice’ najprej naložimo pire krompir, prelijemo z zelenjavno omako in potresemo z naribanim sirom.
Bučke pečemo okoli pol ure na 180 stopinj Celzija.
Okrasimo s svežimi zelišči.