Gobovi čolnički so lahko samostojen obrok, prigrizek, predjed ali pa priloga. Mi smo jih postregli za predjed in – bilo jih je premalo!
Sestavine:
- gobe (lahko šampinjoni ali po izbiri)
- listnato testo
- malo masla
- čebula, česen
- po želji: paprika ali feferon ali kakšna druga zelenjava
- sol, poper, začimbe (timijan, origano, peteršilj)
- smetana (sladka ali kisla, odvisno od okusa, lahko pa tudi sirni namaz)
- jajce
Priprava:
Listnato testo razvaljajte in narežite na kvadrate v velikosti prigrizka (7 – 12 cm). Gobe solite in poprajte in na hitro prepražite na maslu skupaj s čebulo. Nato jih zmešajte z žvrkljanim jajcem (malo ga prihranite), gobovi mešanici dodajte začimbe in po želji še drugo narezano zelenjavo ter smetano. Mešanico z žlico polagajte v sredino kvadrata, nato zapognite diagnoalna dva kota v sredino. Zlepite in namažite s preostankom jajca, denite na s peki papirjem obložen pekač in pecite okoli 25 minut na 175-180 stopinj Celzija.