Site icon Eko Dežela

Recept: hrustljava pita s krompirjem, čebulo in ocvirki

Tale naša pita s krompirjem je različica sicer bolj znanih jedi, kot so pita krompiruša, krompirjev burek in krompirjeva tortilja.

Seveda bi bilo idealno, da jo pripravimo po enem od tradicionalnih receptov in sami naredimo tudi testo, a zelo okusna je tudi takšna – tako smo se prepričali sami!

Sestavine:

Priprava:

Pripravite okusen tenstan krompit po receptu naših babic. Nadevate ga na eno plast vlečenega testa, prekrijete z drugo plastjo in spečete po navodilih (praviloma okoli 20 minut).

Postrežete narezano na kose, kot prilogo ali kot glavno jed (priporočamo, da jo spečete v okroglem pekaču) ob skledi solate. –

NAMIG: Poskusite tudi z listnatim testom. Pita bo malo drugačna, a ravno tako zelo okusna. Pripravite lahko tudi slastne manjše žepke, ki so bombastičen prigrizek.

(Visited 966 times, 7 visits today)