Pehtranova potica je odlična sladica, ki pa terja nekoliko več časa in angažiranosti v kuhinji.
Okusni pehtranovi polžki pa so pripravljeni hitro in enostavno, lahko jih pripravimo tudi brez sladkorja.
Sestavine:
- 2 zavitka listnatega testa
- 500 g skute
- 150 ml sladke smetane
- sladkor po okusu (lahko brez oz. približno 10 žlic)
- 1 jajce
- svež pehtran (za močan okus okoli 120 g)
Priprava:
Zmešate vse sestavine in z mešanico namažete oba lista testa. Zavijete v rolado, ki jo razrežete na približno 1 cm kolute. Te postavite pokonci po s peki papirjem obloženem pekaču, da dobite polžke. Pehtranove polžke lahko premažete še s stepenim jajcem.
Pečete na 170 do 175 °C okoli pol ure.
Pečene pehtranove polžke lahko posujete s sladkorjem v prahu. Toplim se poda tudi kepica sladoleda ali malo stepene smetane.