Pehtranova potica je odlična sladica, ki pa terja nekoliko več časa in angažiranosti v kuhinji.

Okusni pehtranovi polžki pa so pripravljeni hitro in enostavno, lahko jih pripravimo tudi brez sladkorja.

Sestavine:

  • 2 zavitka listnatega testa
  • 500 g skute
  • 150 ml sladke smetane
  • sladkor po okusu (lahko brez oz. približno 10 žlic)
  • 1 jajce
  • svež pehtran (za močan okus okoli 120 g)

Priprava:

Zmešate vse sestavine in z mešanico namažete oba lista testa. Zavijete v rolado, ki jo razrežete na približno 1 cm kolute. Te postavite pokonci po s peki papirjem obloženem pekaču, da dobite polžke. Pehtranove polžke lahko premažete še s stepenim jajcem.

Pečete na 170 do 175 °C okoli pol ure.

Pečene pehtranove polžke lahko posujete s sladkorjem v prahu. Toplim se poda tudi kepica sladoleda ali malo stepene smetane.

(Visited 171 times, 1 visits today)
Close