Medena torta je torta za sladokusce. Pobrskali smo po receptih in vprašali za izkušnje, nato pa recept malo poenostavili.
Opozorilo: torta je zelo sladka, če vas to moti, zmanjšajte količino sladkorja za nadev.
Sestavine:
- 3 jajca
- 700 g moke
- 180 g sladkorja + 180 g sladkorja za nadev
- 180 g masla
- med
- 2 žlički pecilnega praška
- 1000 ml kisle smetane
Priprava:
Stepajte jajca in sladkor do penaste teksture. Počasi dodajajte stopljeno maslo in mešajte na srednji hitrostim nato dodajte še 6 žlic medu in ponovno zmešajte. Posebej zmešajte moko in pecilni prašek in nato počasi vmešajte v mokri del sestavin.
Testo razdelite na 3 dele in pecite na 220 °C okoli 15 minut – da dobi zlato skorjico
Med tem pripravite nadev: kislo smetano zmešajte s sladkorjem in medom ter denite v hladilnik.
Ko se testo ohladi in nadev malce strdi, obrežite biskvit na enakomerne velikosti in ravne plošče – ostanke pa zdrobite in z njimi posujete torto za klasično dekoracijo.
Nadev namažite na vse tri, zložite eno na drugo, po vrhu pa okrasite z drobtinicami testa (če ga nimate, lahko zdrobite tudi piškote, ki jim dodate žlico medu).