Medena torta je torta za sladokusce. Pobrskali smo po receptih in vprašali za izkušnje, nato pa recept malo poenostavili.

Opozorilo: torta je zelo sladka, če vas to moti, zmanjšajte količino sladkorja za nadev.

Sestavine:

  • 3 jajca
  • 700 g moke
  • 180 g sladkorja + 180 g sladkorja za nadev
  • 180 g masla
  • med
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1000 ml kisle smetane

Priprava:

Stepajte jajca in sladkor do penaste teksture. Počasi dodajajte stopljeno maslo in mešajte na srednji hitrostim nato dodajte še 6 žlic medu in ponovno zmešajte. Posebej zmešajte moko in pecilni prašek in nato počasi vmešajte v mokri del sestavin.

Testo razdelite na 3 dele in pecite na 220 °C okoli 15 minut – da dobi zlato skorjico

Med tem pripravite nadev: kislo smetano zmešajte s sladkorjem in medom ter denite v hladilnik.

Ko se testo ohladi in nadev malce strdi, obrežite biskvit na enakomerne velikosti in ravne plošče – ostanke pa zdrobite in z njimi posujete torto za klasično dekoracijo.

Nadev namažite na vse tri, zložite eno na drugo, po vrhu pa okrasite z drobtinicami testa (če ga nimate, lahko zdrobite tudi piškote, ki jim dodate žlico medu).

(Visited 163 times, 5 visits today)
Close