Domačo klobaso smo tokrat združili s testeninami in pričarali nadvse okusno kosilo – krožnik, kot se ga ne bi branila niti italijanska restavracija!
Sestavine:
- domača klobasa (najbolje le rahlo dimljena/sušena, lahko pa uporabite tudi kakšno drugačno)
- testenine po izbiri (večji kot bodo koščki klobase, debelejše so lahko testenine)
- 1 paradižnik ali 2 žlici paradižnikove mezge
- čebula
- (pekoč) feferon
- sladka smetana
- sol, poper
- parmezan ali drug trd sir z močnim okusom
Priprava:
Prepražite sesekljano čebulo, ki jo lahko solite in sladkate. Dodajte na koščke narezano klobaso, nato pa še feferon (pustite celega, če želite, da pusti le aromo, če pa imate radi pekoče, pa ga narežite na koščke).
Medtem skuhajte testenine.
Omaki dodajte paradižnik, prepražite, zalijte z malo sladke smetane, dobro premešajte.
Dodajte odcejene testenine, še nekajkrat premešajte in postrezite.
NAMIG: Za moderen krožnik po vrhu sira ne naribajte, ampak ga narežite na zelo tanke rezine.