Avtor bv; foto: adobestock 8:21 dop KULINARIKA IN RECEPTI

RECEPT: Domača gobova pašteta

Gobova pašteta je odličen namaz, dobro se obnese tudi kot popestritev narezka ali nadomestilo tatarskega biftka za vegane.

Če ste gobarji, bo domača pašteta še toliko bolj slastna, pazljivo le, da ne bo vanjo zašla kakšna od strupenih gob!

Iz 250 g užitnih gob (lahko uporabimo tudi zamrznjene) bo paštete za približno 3 osebe.

Sestavine:

  • 250 g gob
  • 50 g masla
  • 1 čebula
  • 100 ml sladke smetane
  • sol in poper
  • svež ali suh timijan

Priprava:

Segrejemo maslo, dodamo sesekljano čebulo in jo prepražimo, nato, na odprto posodo, dodamo narezane gobe ter začinimo. Pražimo na srednjem ognju, pokrito, večkrat premešamo, nato dodamo še smetano in mešamo vsaj še 10 minut. Zmes nato denemo v sekljalnik ter pripravimo pašteto.

Ko se ohladi, je že primerna za mazanje na kruh.


(Visited 514 times, 10 visits today)
Close