T.i. pijana nevesta je popularna sladica iz več razlogov: je odličnega okusa, rahle teksture in hitro jo pripravimo.
Tokrat smo jo pripravili v čokoladni verziji, namesto ruma pa uporabili čokoladni liker, ki ga lahko tudi izpustite in sladico naredite le z mlekom.
Sestavine:
- 2 jajci
- 150 g sladkorja
- 220 g moke
- 1/2 pecilnega praška ali 3 žličke sode bikarbone
- 200 g mlečne čokolade
- 1,3 dcl olja
- čokoladni puding (ter 5 do 7 žlic sladkorja in 1/2 l mleka za pripravo)
- 5 dcl smetane za stepanje
- 2 – 3 dcl mleka (odvisno, ali ga boste del ali pol nadomestili s čokoladnim likerjem – glede na to, kako ‘pijana’ želite, da je vaša nevesta)
Priprava:
Pečico segrejete na 175 °C. Penasto umešajte jajci in sladkor, nato počasi dodajajte olje in še kar mešajte. Moko in pecilni presejte in zmešajte, nato ju presejte v skledo z jajci ter vse skupaj premešajte. Dodajte še 150 g stopljene čokolade. Premešajte, da se sestavine povežejo, če je masa pregosta, dodajte še malo mleka ali vode. Testo vlijte v pekač s snemljivim dnom ali obložen s peki papirjem in pecite približno pol ure. Preverite z zobotrebcem.
Pečeno pecivo takoj namočite s toplim mlekom in čokoladnim likerjem, ki ju pred tem zmešajte. Pripravite puding in ga prelijte čez pecivo. Denite v hladilnik, da se puding popolnoma strdi.
Nato po pudingu namažete stepeno sladko smetano in potresete z naribano čokolado.