Čičerika spada med vse bolj priljubljene stročnice, čeprav so jo včasih uporabljali predvsem za to, da so zgostili oz. obogatili enoločnico, za v katero niso imeli dovolj mesa. Danes vemo, da je izjemno zdravo živilo in tokrat smo jo naredili na t.i. španski način.
V kombinaciji s špinačo je zelo okusna, poskusite! Jed tekne kot lahka večerja, topla malica ali kot priloga – bodisi mesu bodisi rižu ali krompirju.
Sestavine:
- enaka količina čičerike in špinače (lahko je npr. ena konzerva in en paket zmrznjene špinače; sicer pa oboje prej skuhajte, posebej)
- po želji čili ali pekoči feferon
- sol, poper,
- olivno olje
- po želji: kisla smetana, nariban sir
Priprava:
Na olivnem olju prepražite čičeriko, dodajte začimbe. Ko postane hrustljava, dodajte špinačo in po želji začinite s čilijem. Premešajte, pogrejte in postrezite.
Po želji lahko postrežete z malo kisle smetane in naribanega sira, čeprav teh dodatkov v originalnem receptu ni.
Namig: Če želite čičeriko bolj hrustljavo, jo specite po TEM RECEPTU, špinačo pa vmešajte šele tik pred postrežbo.