Brstični ohrovt je zdravo, sezonsko, lokalno živilo in odličen je že malce pokuhan z maslom in soljo. A gratiniran brstični ohrovt je razred zase!
Pa še hitro je narejen!

Sestavine:
- 1 kg brstičnega ohrovta, očiščenega
- 25 g masla
- po želji: 150 g slanine, narezane na koščke
- 400 ml sladke smetane
- 5 žlic krušnih drobtin
- 5 žlic naribanega parmezana
- sol in poper
Priprava:
Segrejte pečico na 180 °C (če nima ventilacije, na 200 °C). Ohrovte v vreli slani vodi kuhajte 5 minut, odcedite, prerežite na polovice.
V ponvi segrejte maslo na srednji temperaturi in prepražite slanino, dodajte ohrovte in pražite 2 minuti. Dodajte smetano in zavrite. Po nekaj minutah, ko smetana malo izhlapi in dobite omako, solite in poprajte, premešajte.
Predenite mešanico v ognjevarno posodo, posujte z mešanico iz drobitn in parmezana in pecite približno 20 minut, tako da dobi jed zlatorjavo skorjico.
Malce ohladite in gratiniran brstični ohrovt postrezite kar v posodi, v kateri ste pekli.