Sladice z makom so pri nas kar tradicionalne, te kocke pa so rahle, okusne in zelo preproste za vse ljubitelje makove arome.

Sestavine za makove kocke

  • 2 jajci
  • 120 g masla
  • 170 g sladkorja
  • 120 g mletega maka
  • 250 ml mleka
  • 125 g moke
  • 3 žličke pecilnega praška
  • ščep cimeta
  • za čokoladno glazuro: 120 g temne čokolade, 100 ml sladke smetane

Priprava:

Pečico segrejte na 180 °C. Penasto umešajte stopljeno maslo s sladkorjem, nato, med mešanjem, dodajte jajci, po malem pa še moko, nato mak in mleko. Na koncu vmešajte še pecilni prašek in cimet.

Pekač obložite s peki papirjem in pecite približno 30 do 40 minut. Med tem ko se hladi, pripravite čokoladno glazuro tako, da segrejete smetano, tik preden zavre pa z njo prelijte na drobne koščke sesekljano čokolado, počakajte nekaj minut in dobro premešajte. Z glazuro prelijte makove kocke, počakajte, da se vse skupaj ohladi, nato pa vzemite iz pekača in razrežite na kocke.

Namig: v testo lahko dodate tudi na koščke narezana jabolka, s tem bo okus še bolj zanimiv, kocke pa še bolj sočne!


(Visited 135 times, 18 visits today)
Close