Arašidovo maslo in čokolada – kombinacija, ki zagotavlja energijo, hkrati pa jo ima skoraj vsak doma.
Tokrat smo naredili res preproste rezine, ki teknejo za sladico ali prigrizek.
Sestavine:
- običajni masleni piškoti
- arašidovo maslo
- temna čokolada
Priprava:
Piškote zdrobite ali zmeljete. Dodate arašidovo maslo po žlicah, da dobite gosto zmes. Po želji vmešate še čokoladne kapljice ali naribano čokolado. Maso dobro premešate oz jo pregnetete kot testo.

Denete jo v pekač ali posodo ter jo pritisnete ob dno. Tačas stopite temno čokolado, ki ji dodate malo masla in/ali smetane. Prelijete arašidovo maso in pustite v hladilniku, da se čokolada strdi. Nato narežete na ploščice oz rezine.

Postrežete lahko z osvežilno rezino sadja, s stepeno smetano ali potresete z arašidi.