Site icon Eko Dežela

Preprosta in priljubljena čokoladna torta brez jajc, mleka in masla

foto: adobestock

Če je treba, je tudi čokoladna torta lahko preprosta in narejena iz osnovnih sestavin, ki ne stanejo celega premoženja.

Ta recept izhaja iz ZDA, kjer so torto pripravljali v času kriz, ko je bilo težko priti do masla, mleka in jajc. Seveda pa je možno recept tudi prilagoditi tako, da npr. olje ali margarino nadomestite z maslom, sladkor pa z rjavim sladkorjem.

Sestavine

Priprava:

Pečico segrejte na 175 °C in pripravite pekač s peki papirjem (velikosti 22 do 25 cm).

V skledi zmešajte moko, sladkor, kakav, sol in sodo bikarbono. V drugi skledi pa kis, olje in vodo. Nato v mokre dodajte suhe sestavine in premešajte z lopatko ali metlico, da se vse sestavine povežejo.

Testo vlijte v pekač in pecite pol ure ali 35 minut – preverite z zobotrebcem, ki naj ima na sebi le drobtinice. Takrat je čokoladna torta pečena.

Torto ohladite in potresite s sladkorjem v prahu ali poljubnim prelivom, sadjem ….

Poskusite tudi:

(Visited 14 times, 14 visits today)