Avtor ur; foto: adobestock 1:06 pop KULINARIKA IN RECEPTI

Preprosta in priljubljena čokoladna torta brez jajc, mleka in masla

Če je treba, je tudi čokoladna torta lahko preprosta in narejena iz osnovnih sestavin, ki ne stanejo celega premoženja.

Ta recept izhaja iz ZDA, kjer so torto pripravljali v času kriz, ko je bilo težko priti do masla, mleka in jajc. Seveda pa je možno recept tudi prilagoditi tako, da npr. olje ali margarino nadomestite z maslom, sladkor pa z rjavim sladkorjem.

Sestavine

  • 200 g moke
  • 200 g sladkorja
  • 30 g kakava
  • ščep soli
  • žlica sode bikarbone
  • žlička alkoholnega kisa
  • 300 ml olja
  • 250 ml vode

Priprava:

Pečico segrejte na 175 °C in pripravite pekač s peki papirjem (velikosti 22 do 25 cm).

V skledi zmešajte moko, sladkor, kakav, sol in sodo bikarbono. V drugi skledi pa kis, olje in vodo. Nato v mokre dodajte suhe sestavine in premešajte z lopatko ali metlico, da se vse sestavine povežejo.

Testo vlijte v pekač in pecite pol ure ali 35 minut – preverite z zobotrebcem, ki naj ima na sebi le drobtinice. Takrat je čokoladna torta pečena.

Torto ohladite in potresite s sladkorjem v prahu ali poljubnim prelivom, sadjem ….

Poskusite tudi:

(Visited 4.513 times, 54 visits today)
Close