Bananin kruh je bil nekaj časa zelo popularen, pa ste že poskusili kruh z bučkami? Letos jih je veliko, tule je še 10 zanimivih idej, kako jih uporabiti …

Sestavine:

  • 3 skodelice moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1 žlička soli
  • 1 skodelica olja
  • 3 jajca
  • 3 skodelice naribanih bučk, neožetih
  • po želji in okusu: orehi, semena, sladkor, ali pa čebula …

Priprava:

Pečico ogrejte na 175 °C in namastite 2 pekača za kruh.

V večji skledi zmešajte moko, pecilni prašek, sodo in sol. V drugi stepite jajca in olje, nato dodajte še naribane bučke in premešajte.

Suhe sestavine nato dodajte mokrim in zmešajte le toliko, da se povežejo. Testu dodajte še dodatke po želji, nato ga razdelite na dva dela v oba pekača.

Pecite 45 do 55 minut – preverite z zobotrebcem.

Pred postrežbo ohladite. Kruh z bučkami je sočen in prija sam – ali ob poletni solati. Lahko ga pripravite na sladek ali slan način.

(Visited 128 times, 4 visits today)
Close