Polpeti iz bučk so odlična priloga, večerja ali celo prigrizek. Še posebej priljubljeni pa so v zadnjem času takšni, ki ne vsebujejo ne moke, ne drobtin.
Sestavine:
- 2 srednje veliki bučki
- približno 90 g naribanega parmezana
- 30 g čičerikine moke (lahko tudi pretlačena kuhana čičerika, v tem primeru malo več)
- 2 jajci
- sol, poper, začimbe po želji
- olivno olje
Priprava:
Bučke naribamo in jih posolimo ter pustimo malo odstati. Potem jih ožamemo v krpi. V skledi zvržkljamo jajci, dodamo ostale sestavine, nato pa že ožete bučke. Dobro premešamo in z žlico na peki papirju, ki smo ga položili na pekač, ustvarimo kupčke – polpetke. Pokapljamo z olivnim oljem in pečemo okoli 20 minut na 175 stopinj Celzija.
Polpetki bodo hitreje sicer narejeni v ponvi, ki jo kar dobro segrejemo in na olivnem olju, na vsaki strani pečemo približno 2 minuti.
Namigi:
- nekateri v maso dodajo tudi koščke pancete ali slanine,
- popestrite jih lahko tudi z naribanim korenjem,
- postrežete pa s kislo smetano.