Site icon Eko Dežela

Polnjen krompir z gobami in sirom

Polnjen krompir je nasitna priloga, ki očara z okusom in tudi videzom. Poleg tega z njim ni veliko dela, saj lahko postorite vse druge stvari, med tem ko se peče. Nadevan z gobami in sirom pa je lahko samostojna jed, ki potrebuje le še solato.

Sestavine:

Priprava:

Cel, neolupljen krompir pecite na 200 stopinj eno uro, nato zmanjšajte na 175 stopinj. Lahko ga tudi ovijete v alu folijo.

Krompir nato malce ohladite, prerežite na pol in izdolbite nekaj sredice v skledo, zmešajte jo z maslom kot za pire, nato pa pecite še pol ure do 40 minut.

Dodajte še prepražene gobe in nariban sir in potisnite krompir v pečico le toliko, da se sir stopi.

Pred postrežbo malce ohladite oz opozorite, da je vroče. Dodate lahko še malce kisle smetane in potresete s sesekljanim drobnjakom ali peteršiljem.

 

(Visited 531 times, 2 visits today)