Polnjen krompir je nasitna priloga, ki očara z okusom in tudi videzom. Poleg tega z njim ni veliko dela, saj lahko postorite vse druge stvari, med tem ko se peče. Nadevan z gobami in sirom pa je lahko samostojna jed, ki potrebuje le še solato.
Sestavine:
- večji, debelejši krompir (1/2 na osebo ali 1 na osebo)
- nariban sir
- maslo
- gobe
- kisla smetana
- drobnjak
Priprava:
Cel, neolupljen krompir pecite na 200 stopinj eno uro, nato zmanjšajte na 175 stopinj. Lahko ga tudi ovijete v alu folijo.
Krompir nato malce ohladite, prerežite na pol in izdolbite nekaj sredice v skledo, zmešajte jo z maslom kot za pire, nato pa pecite še pol ure do 40 minut.
Dodajte še prepražene gobe in nariban sir in potisnite krompir v pečico le toliko, da se sir stopi.
Pred postrežbo malce ohladite oz opozorite, da je vroče. Dodate lahko še malce kisle smetane in potresete s sesekljanim drobnjakom ali peteršiljem.