Juha je lahko tudi poletna jed – saj je v tem času na voljo obilo domače zelenjave. Lahko uporabimo le eno in naredimo bučkino, grahovo, špinačno, korenčkovo juho. Odlična pa je tudi ta zelena vrtna juha …
Sestavine:
- 1 bučka
- skleda špinače
- 20 strokov graha
- kreša, luštrek, peteršilj, drobnjak, koprc
- 1 dcl kisle smetane
- olivno olje
- sol, poper
- nariban parmezan ali drug sir
Priprava:
Naribajte bučko in pripravite ostalo zelenjavo. Skuhajte grah, blanširajte špinačo in prepražite bučko. Vse skupaj nato zmešajte, zalijte z malo vode in dodajte zelišča in začinite. Kuhajte približno 20 minut oz toliko, da se grah zmehšča. Zblendajte in dodajte kislo smetano ter po želji dodatno začitine in dodajte še olivno olje ter postrezite s sirom.
(Visited 125 times, 1 visits today)