Polenta s pestom je jed, ki že diši po poletju, kajne? In zakaj tudi ne, tu je junij, vreme pa končno poletno oz. letnemu času primerno. Polenta s pestom je pripravljena zelo hitro in, lahko tudi, zelo enostavno.
Sestavine:
- polenta
- pesto (klasičen iz bazilike in pinjol ali čemažev)
- češnjevi paradižniki
- parmezan
- sveža zelišča
- pinjole ali sesekljani mandlji
Priprava:
Skuhajte polento, najboljša je kuhana na kombinaciji mleka in zelenjavne juhe nemesto vode (lahko jo obogatite tudi s parmezanom). Nalijte jo v skledice ali v pekač, tako da jo lahko, ko se ohladi, postrežete v obliki rezin ali pudinga.
Ko je polenta ohlajena in strjena, pripravite pesto in/ali ga pogrejte. Polento denite na krožnike, prelijte z vročim pestom, posujte z naribanim parmezanom, dodajte češnjeve paradižnike, po želji pa še pinjole in sveža zelišča. Dodate lahko tudi kakšno kapljico olivnega olja.