Site icon Eko Dežela

Piščančja obara na hitro – polna zdravja in okusa

Piščančja obara je bila že od nekdaj znana po zdravilnem učinku – ko še ni bilo na vsakem koraku moč dobiti prehranskih dodatkov za krepitev. Mi smo jo naredili na zelo okusen in, seveda v teh časih hitenja, kar se da enostaven način.

Sestavine:

Priprava:

Na olivnem olju v loncu za juho prepražimo sesekljan por in popečemo bedrca. Dodamo sesekljan česen in začimbe, ko zadiši, pa takoj še narezan brokoli in korenje. Na hitro premešamo in popražimo, zalijemo z vodo. Kuhamo 45 minut do ene ure.

NAMIG: Bedrca in lovorjev list poberemo iz juhe, jo spasiramo, nato pa vanjo vrnemo koščke mesa, ki jih z vilicami potrgamo s kosti. Dodamo lahko še kakšno zakuho, npr. hitre jajčne vlivance.

(Visited 1.197 times, 3 visits today)