Site icon Eko Dežela

Pecivo s hruškami, medom in vanilijevo kremo

Ko vam zadiši nekaj sladkega in domačega, je tole pecivo kot nalašč – je bolj zdravo od kupljenih slaščic, priprava je enostavna, zaradi vanilijeve kreme pa je zelo sočno.

Sestavine:

Priprava:

Z mešalnikom penasto zmešajte jajci in sladkor, počasi dodajte maščobo in nato še jogurt.

Posebej presejte moko, pecilni prašek in sodo ter vse skupaj vmešajte v mokre sestavine. Vlijte v pekač (če je masa pregosta, lahko dodate še malo jogurta), obložen s peki papirjem, na vrh pa porazporedite na krhlje narezane hruške in pecite približno 25-30 minut na 175 stopinj Celzija.

Med peko pripravite vanilijevo kremo tako, da vanilijev puding zmešate s stepeno smetano in medom.

Ko je pecivo ohlajeno, ga premažite ali okrasite z vanilijevo kremo, po želji po vrhu nakapajte še malo medu, okrasite lahko še s kakšno svežo rezino hruške.

 

Poskusite tudi pecivo z jabolki, orehi in skuto!

Odlično jesensko nedeljsko pecivo z jabolki orehi in skuto

 

(Visited 906 times, 4 visits today)