Ko vam zadiši nekaj sladkega in domačega, je tole pecivo kot nalašč – je bolj zdravo od kupljenih slaščic, priprava je enostavna, zaradi vanilijeve kreme pa je zelo sočno.
Sestavine:
- 2 jajci
- pol skodelice olja ali stopljenega masla
- cca 200 g moke
- lonček jogurta (tako bo pecivo še bolj rahlo)
- 2 žlički pecilnega praška
- žlička sode bikarbone
- 100 g sladkorja + 2 vanilijeva sladkorja
- 4 olupljene, narezane hruške
- 6 žlic medu (po okusu tudi več)
- smetana za stepanje
- vanilijev puding – že skuhan in ohlajen
Priprava:
Z mešalnikom penasto zmešajte jajci in sladkor, počasi dodajte maščobo in nato še jogurt.
Posebej presejte moko, pecilni prašek in sodo ter vse skupaj vmešajte v mokre sestavine. Vlijte v pekač (če je masa pregosta, lahko dodate še malo jogurta), obložen s peki papirjem, na vrh pa porazporedite na krhlje narezane hruške in pecite približno 25-30 minut na 175 stopinj Celzija.
Med peko pripravite vanilijevo kremo tako, da vanilijev puding zmešate s stepeno smetano in medom.
Ko je pecivo ohlajeno, ga premažite ali okrasite z vanilijevo kremo, po želji po vrhu nakapajte še malo medu, okrasite lahko še s kakšno svežo rezino hruške.
Poskusite tudi pecivo z jabolki, orehi in skuto!