10:55 dop KULINARIKA IN RECEPTI

Pecivo s hruškami, medom in vanilijevo kremo

Ko vam zadiši nekaj sladkega in domačega, je tole pecivo kot nalašč – je bolj zdravo od kupljenih slaščic, priprava je enostavna, zaradi vanilijeve kreme pa je zelo sočno.

Sestavine:

  • 2 jajci
  • pol skodelice olja ali stopljenega masla
  • cca 200 g moke
  • lonček jogurta (tako bo pecivo še bolj rahlo)
  • 2 žlički pecilnega praška
  • žlička sode bikarbone
  • 100 g sladkorja + 2 vanilijeva sladkorja
  • 4 olupljene, narezane hruške
  • 6 žlic medu (po okusu tudi več)
  • smetana za stepanje
  • vanilijev puding – že skuhan in ohlajen

Priprava:

Z mešalnikom penasto zmešajte jajci in sladkor, počasi dodajte maščobo in nato še jogurt.

Posebej presejte moko, pecilni prašek in sodo ter vse skupaj vmešajte v mokre sestavine. Vlijte v pekač (če je masa pregosta, lahko dodate še malo jogurta), obložen s peki papirjem, na vrh pa porazporedite na krhlje narezane hruške in pecite približno 25-30 minut na 175 stopinj Celzija.

Med peko pripravite vanilijevo kremo tako, da vanilijev puding zmešate s stepeno smetano in medom.

Ko je pecivo ohlajeno, ga premažite ali okrasite z vanilijevo kremo, po želji po vrhu nakapajte še malo medu, okrasite lahko še s kakšno svežo rezino hruške.

 

Poskusite tudi pecivo z jabolki, orehi in skuto!

Odlično jesensko nedeljsko pecivo z jabolki orehi in skuto

 

(Visited 847 times, 7 visits today)
Close