8:14 dop KULINARIKA IN RECEPTI

Pečena jabolka z maskarpone nadevom

Ko pridejo jesenski hladnejši dnevi, zadišijo prav posebne jedi. Med njimi pri nas tudi pečena jabolka. Pogrejejo telo in dušo.

Sestavine:

  • eno jabolko na osebo
  • maslo
  • cimet
  • maskarpone
  • ekstrakt vanilije (po želji)
  • javorjev sirup ali med
  • muškatni orešček
  • nasekljani oreščki

Priprava:

Pečico prižgemo na 170 stopinj Celzija. Jabolkom odrežemo del s pecljem in jih izdolbemo, da dobimo luknjo.

V vsako luknjo damo košček masla in malo cimeta. Jabolka postavimo na pladenj na peki papir in v pečico. Pokrijemo jih z alufolijo in pečemo med 30 in 40 minutami (manj, če bi radi, da še vedno malo zahrustajo). Spečemo tudi zgornje dele s peclji.

Medtem, ko se jabolka pečejo, pripravimo nadev. Zmešamo maskarpone, javorjev sirup (ali med), cimet, vanilijo in samo res droben kanček muškatnega oreščka.

Ko so jabolka pečena, jih vzamemo iz pečice. Vsakega napolnimo z žlico ali dvema nadeva in posujemo z  nasekljanimi oreščki ter jih pokrijemo s pecljatimi kapicami.

(Visited 471 times, 1 visits today)
Close