10:00 dop KULINARIKA IN RECEPTI

Pečena hrustljava čičerika

Sestavine: 

  • 400 g kuhane čičerike
  • začimbe po želji (česen, sladka paprika, kajenski poper …)
  • žlica olivnega olja

Priprava:

Kuhano čičeriko speremo pod vodo in jo stresemo na papirnato brisačko. Dobro jo osušimo. Suho čičeriko nato stresemo v posodo kjer jo začinimo s poljubnimi začimbami. Dodamo lahko česen v prahu, sladko papriko, kajenski ali navadni poper, ingver, limonino lupinico, ipd. Dodamo še žlico olja in dobro premešamo, da se začimbe lepo razporedijo. Začinjeno čičeriko nato stresemo na pekač, jo razporedimo v eno plast in postavimo v ogreto pečico. Pečemo na 200 °C približno 30 minut oziroma dokler čičerika ni hrustljavo zapečena. Med peko lahko večkrat premešamo, da se zapeče enakomerno. Postrežemo kot hladen ali topel prigrizek.

(Visited 643 times, 3 visits today)
Close