Krompir je ena najbolj priljubljenih prilog v Sloveniji. Okusen je na najrazličnejše načine, če vam posebej diši iz pečice, smo ga tokrat oplemenitili na jesenski način.
Sestavine:
- 4 krompirji
- pol hokaido ali druge oranžne buče
- sol, poper
- česen, čebula
- olivno olje
- začimbe po izbiri – za spomin na poletje priporočamo rožmarin ali timijan, da vas pogreje, pa papriko, feferone ali čili
- po želji: parmezan
Priprava:
Krompir bo najboljši, če ga narezanega na krhlje ali rezine pred pečenjem kuhate vsaj 10 minut. Bučo narežite na kose podobne velikosti, oboje nato položite v pekač, ki ga predhodno pokapate z olivnim oljem. Začinite s soljo in poprom, dodajte na kolobarje narezano čebulo ter cele stroke česna. Začinite in pecite na 175 stopinj Celzija toliko časa, da je krompir pečen in da tako krompir kot buča dobita malce skorjice (na koncu morda vključite malo ventilator ali žar funkcije, da zapečete).
To je odlična krepka jesenska priloga, lahko pa tudi samostojna brezmesna jed, ob kateri postrežete le solato ali kislo zelje – preverjeno okusna kombinacija!