Palačinke so klasika med hitrimi sladicami, uporabne pa so tudi v slani izvedbi, kot npr. kaneloni oz nadevane z mesom, tuno, gobami, sirom.
V zadnjem času so popularne predvsem bogato nadevane palačinke, kot npr s čokoladnim namazom in banano, a po mnenju zapriseženih palačinkarjev sta za najboljše palačinke ključni dve stvari: zares dobro testo in okusen domač nadev, ki izvira še iz časa naših babic.
Sestavine:
- domače palačinke, sveže pečene
- limone
- sladkor
- po želji: skuta, smetana
Priprava:
Sveže pečeno palačinko pokapajte z limoninim sokom in posujte s sladkorjem, zavijte in to je to!
Za bolj bogato varianto, ki jo lahko naredite tudi s hladnimi palačinkami, pa zmešajte svežo skuto z malce sladke smetane, dodajte sladkor in limonin sok (po žličkah, da dobite sebi všečen okus). Palačinko namažite, jo zavijte in denite za nekaj minut v pečico, ogreto na 160 °C.