Ti ovseni piškoti so med bolj zdravimi, dišijo pa – zaradi izbora začimb – božansko!
Sestavine:
- 100 g ovsenih kosmičev
- 150 g moke (polnozrnate)
- 1 žlička jedilne sode
- 1 žlička (ali več) mešanice začimb: cimet, muškatni orešček, klinčki)
- nekaj žličk naribanega ingverja
- 150 g masla ali druge maščobe
- 1 hruška in 1 jabolko (v obliki pireja)
- ščep soli
Priprava:
Pečico segrejte na 190 °C. Pekač (ali dva) obložite s peki papirjem.
Stepite maslo in sadje, v drugi skledi pa ostale sestavine, nato zmešajte vse skupaj, da dobite testo.
Z žlico oblikujte piškote v velikosti oreha in jih narahlo potisnite ob pekač z vilicami. Med njimi naj bo dovolj prostora, saj se bodo med peko razširili (premer približno 5 cm).
Pecite 15 minut oz do zlatorjave barve. Pustite v pekaču, da se ohladijo in strdijo.
Več receptov za sezono peke piškotov pa najdete TULE.