Če je še niste spekli, se je v zadnjem hipu bolje lotiti enostavnejše sladice, ki bo prav tako pobožala brbončice z bogatim orehovim okusom. Tokrat orehovi polžki, ki so zelo enostavni in hitri za pripravo.
Primerni so tudi za nedeljski zajtrk!
Sestavine:
- listnato testo
- 250 – 300 g mletih orehov
- 150 ml sladke smetane
- 6 žlic sladkorja (najbolje v prahu)
- 3 -4 žlice rozin, ki jih predhodno namočite v rumu (če ne, pa v mešanico dodate še 4 žlice ruma)
- 1 jajce (po želji)
- žlička naribanega cimeta
Priprava:
Zmešajte mlete orehe in toplo smetano, dodajte vse ostale sestavine razen jajca in testa, dobro premešajte, pokusite in po potrebi dodatno sladkajte.
Listnato testo na sobni temperaturi razvaljajte, premažite z orehovim nadevom, zavijte v “štrudel” in denite v hladilnik ali zmrzovalnik.
Pečico segrejte na 170 ali 175 °C po navodilih na testu. Zavitek vzemite in nerežite na približno 2-3 cm debele rezine. Položite jih na s peki papirjem obložen pekač – tako da ležijo. Po želji jih premažete z žvrkljanim jajcem, lahko jih okrasite z dodatnimi rozinami.
Pecite okoli 20 minut.