Omleta je ena taka vsestransko uporabna večerja – narejena je izredno hitro, če jo obogatimo vedno s sezonsko zelenjavo, je zelo raznolika, posebej pa prija, ko je vroče, saj je hkrati nasitna in lahka jed.

Tokrat seveda z bučkami.

Sestavine:

  • jajca (količino prilagodite na število jedcev in velikost ponve)
  • malo maščobe
  • na tanke rezine narezana bučka (lahko tudi pol bučke ali več bučk)
  • sol, poper
  • začimbe (ali pa le svež peteršilj)

Priprava:

Na srednjo temperaturo segrejte malo maščobe v ponvi. Jajca zvržkljajte v posodi, solite in poprajte ter vlijte v ponev. Pecite do zapečenosti na spodnji strani, obrnite, na omleto položite rezine bučk, po želji dodajte začimbe, pokrijte in pecite počasi. Pred postrežbo posujte s svežim peteršiljem.

Namigi:

  • Če imate litoželezno ponev, lahko omleto spečete tudi v pečici.
  • Jedi lahko dodate tudi kakšno omakico, npr. iz kisle smetane in popra.
  • Omleto lahko posujete z naribanim sirom ali parmezanom.
  • Omleta tekne samostojno, morda z dodatkom tzatziki solate in kosom dobrega domačega kruha.

(Visited 881 times, 2 visits today)
Close