Omleta je ena taka vsestransko uporabna večerja – narejena je izredno hitro, če jo obogatimo vedno s sezonsko zelenjavo, je zelo raznolika, posebej pa prija, ko je vroče, saj je hkrati nasitna in lahka jed.
Tokrat seveda z bučkami.
Sestavine:
- jajca (količino prilagodite na število jedcev in velikost ponve)
- malo maščobe
- na tanke rezine narezana bučka (lahko tudi pol bučke ali več bučk)
- sol, poper
- začimbe (ali pa le svež peteršilj)
Priprava:
Na srednjo temperaturo segrejte malo maščobe v ponvi. Jajca zvržkljajte v posodi, solite in poprajte ter vlijte v ponev. Pecite do zapečenosti na spodnji strani, obrnite, na omleto položite rezine bučk, po želji dodajte začimbe, pokrijte in pecite počasi. Pred postrežbo posujte s svežim peteršiljem.
Namigi:
- Če imate litoželezno ponev, lahko omleto spečete tudi v pečici.
- Jedi lahko dodate tudi kakšno omakico, npr. iz kisle smetane in popra.
- Omleto lahko posujete z naribanim sirom ali parmezanom.
- Omleta tekne samostojno, morda z dodatkom tzatziki solate in kosom dobrega domačega kruha.