Palačinke imamo vsi radi – odlična izbira so tudi, ko nimamo ideje za hitro večerjo, saj jih lahko nadevamo tudi na slan način – npr. s tuno.

Tokrat smo poiskali, kako bi jih lahko naredili “bolj zdrave”.

Foto: shutterstock.com

Sestavine:

  • 1 skodelica ajdove moke
  • 1 skodelica mleka (lahko tudi veganskega)
  • 2 jajci
  • ščep soli
  • 1 skodelica vode
  • 4 žličke olja (lahko kokosovega) + za namastitev ponve

Priprava:

Zmiksajte vse sestavine. Super je, če maso potem še precedite. Segrejte ponev, dodajte malo maščobe in začnite peči palačinke kot običajno.

Če želite, da je tudi nadev bolj zdrav oz. z manj sladkorja, priporočamo, da palačinke obložite s svežim sadjem, ki ga deloma pretlačite z vilicami in tako naredite bolj mazljivega.

(Visited 612 times, 1 visits today)
Close