Na njivah (in v trgovinah) se bohotijo oranžne buče – muškatne, hokaido, maslene … Okusne buče lahko uporabimo v prilogah, kot glavno jed ali kot sladico. Tokrat smo iz hokaido buče pripravili bučni kruh!
Sestavine:
- 1 skodelica bele moke
- ½ skodelice sladkorja
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- 1 čajna žlička cimeta
- ¾ čajne žličke soli
- ½ čajne žličke muškatnega oreščka
- ¼ čajne žličke nageljnovih žbic
- 2 veliki jajci
- 1 skodelica kuhane buče
- ½ skodelica repičnega olja
- ½ skodelice vode
- ½ skodelice sesekljanih orehov
Priprava:
Pečico segrejte na 180 °C. Zmešajte v prvi posodi prvih osem sestavin in v drugi posodi jajca, bučo, olje in vodo. Mokro mešanico počasi dodajte k suhi dobro premešajte. Dodajte še sesekljane orehe. Maso prelijete v pekač za kruh in pečete 65–70 minut. Ko je kruh pečen, ga vzamete iz pečice in pustite, da se ohladi, preden ga stresete iz pekača.
NAMIG: Bučni kruh je odlična priloga juhi, jajcem, pa tudi drugim jedem, seveda pa odlično tekne tudi sam – namazan le z malce masla ali mlečnega namaza. Če imate radi ribe, ga poskusite s tuno in paradižnikom ali lososovim namazom!