10:00 dop KULINARIKA IN RECEPTI

Okusen bučni kruh, kot nalašč za jesen

Okusen bučni kruh, kot nalašč za jesen

Na njivah (in v trgovinah) se bohotijo oranžne buče – muškatne, hokaido, maslene … Okusne buče lahko uporabimo v prilogah, kot glavno jed ali kot sladico. Tokrat smo iz hokaido buče pripravili bučni kruh!

Sestavine:

  • 1 skodelica bele moke
  • ½ skodelice sladkorja
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1 čajna žlička cimeta
  • ¾ čajne žličke soli
  • ½ čajne žličke muškatnega oreščka
  • ¼ čajne žličke nageljnovih žbic
  • 2 veliki jajci
  • 1 skodelica kuhane buče
  • ½ skodelica repičnega olja
  • ½ skodelice vode
  • ½ skodelice sesekljanih orehov

Priprava:

Pečico segrejte na 180 °C. Zmešajte v prvi posodi prvih osem sestavin in v drugi posodi jajca, bučo, olje in vodo. Mokro mešanico počasi dodajte k suhi dobro premešajte. Dodajte še sesekljane orehe. Maso prelijete v pekač za kruh in pečete 65–70 minut. Ko je kruh pečen, ga vzamete iz pečice in pustite, da se ohladi, preden ga stresete iz pekača.

NAMIG: Bučni kruh je odlična priloga juhi, jajcem, pa tudi drugim jedem, seveda pa odlično tekne tudi sam – namazan le z malce masla ali mlečnega namaza. Če imate radi ribe, ga poskusite s tuno in paradižnikom ali lososovim namazom!

(Visited 518 times, 1 visits today)
Close