V tem času obožujemo jabolčno cimetove sladice. Ta je res preprosta in pripravite jo lahko iz zgolj treh sestavin. Lahko pa jo malce obogatite in nadradite.
Sestavine:
- listnato testo
- jabolka
- cimet
- Po želji: sladkor in/ali med, karamela, sladkorni preliv …
Priprava:
Pečiso segrejte na 180 stopinj Celzija. Odvijte testo in ga narežite na 8 enakih delov, ter jih položite na pekač – med njimi naj bo dovolj prostora.
Razkoščičite jabolka ter jih narežite na tanke krhlje (lahko jih olupite ali pa ne, po želji). Na vsak pravokotnik testa na polovico položite 3- 5 krhljev, tako da se malce prekrivajo, posujte s cimetom in zapognite drugo polovico, da dobite žepek. Pritisnite skupaj robove in jih utrdite z vilicami (tako dobite tudi lep rob).
Pecite 20-25 minut, da se zapečejo in so lepo hrustljavi.
Po njih lahko posujete sladkor, sladkor ali med lahko dodate že jabolkom pred peko, lahko pa jih prelijete tudi s sladkornim prelivom, ki ga naredite iz sladkorja v prahu in malo vode. K vročim žepkom se prileže tudi kepica sladoleda ali sladka smetana.