Pomlad je v polnem razmahu, a kakšen dan je še prav pošteno hladen. Prija nam nekaj “majskega”, hkrati pa dovolj nasitnega. Solata z ješprenjem (ki je lahko tudi priloga) je kot nalašč za to priložnost.
Sestavine:
- kuhan ješprenj (približno skodelica na osebo)
- mlada čebula
- kozji ali mladi sir
- koruza
- po želji: tuna iz konzerve ali na hitro popečen losos
- čičerika
- paprika
- paradižnik
- za preliv: olivno olje, balzamični kis, sol,
- kot dodatek: rožmarin, peteršilj, užitno cvetje
Priprava:
Priprava solatnega krožnika ne zahteva posebnih kuharskih podvigov, le rezanje in sekljanje, pa seveda, vsako solato je treba dobro premešati. Lahko pa jo postrežete sestavljeno in si jo vsak začini in premeša po svoje.
Zraven se poda popečen kruh, lahko pa je krepka solata z ješprenjem tudi priloga, npr. naravnemu zrezku, pečenemu lososu ali vegi polpetkom.