Bogata obara, ki kar poka od zdravja – več vrst zelenjave v njej poskrbi za poln okus, a tudi za oskrbo z raznolikimi hranili.
Sestavine:
- olje
- 4 piščančja bedra ali krače
- manjša buča, narezana na kocke
- 2 stebli zelene, sesekljane
- 100 g kodrolistega ohrovta, narezanega na rezance
- 2 korenja, narezana na kocke ali kolobarje
- 2 bučki, narezani
- 1 čebula, sesekljana
- 3 stroki česna, drobno sesekljani
- 200 g čičerike, kuhane, odcejene
- 100 g fižola, kuhanega, odcejenega
- 100 g šampinjonov, narezanih
- 1 liter piščančje osnove ali vode
- svež peteršilj
- sol, poper
- timijan in druge začimbe po želji in okusu
Priprava:
Na olju prepražite čebulo, dodajte česen, ko zadiši, dodajte piščančja bedra, nato še korenje in čičeriko, malce popražite, nato pa dodajte vse ostale sestavine, razen peteršilja in ohrovta in zalijte. Ko zavre, zmanjšajte temperaturo, posodo pokrijte in naj se kuha vsaj eno uro. Dodajte ohrovt, ki naj se kuha okoli 5 minut, nato pa še peteršilj.