Jajčevci ali melancani so odlična poletna zelenjava, če jih le pripravimo tako, kot je treba.

Tokrat smo iz njih naredili kremast namaz, ki ga lahko uporabimo kot omako za pizzo ali testenine, lahko ga ohlajenega ponudimo kot prilogo mesu (npr. namesto klasičnega ajvarja) ali pa vanj pomakamo paličice korenja in zelene.

Sestavine:

  • 2 jajčevca
  • 2 čebuli
  • olivno olje
  • sol, poper
  • po želji: origano ali druge začimbe

Priprava:

Jajčevce narežemo na tanjše rezine, posolimo. Naj malo počakajo. Čebulo narežemo. Pokapamo z olivnim oljem. Vse skupaj denemo v pečico za 15 do 30 minut.

Ko zadiši in je lepo zapečeno, vse skupaj stresemo v mešalnik in sesekljamo v omako. Po želji dodamo začimbe in olivno olje.

Namig

Mešanici lahko dodamo tudi svež ali pečen paradižnik in česen. Vmešamo lahko tudi malo kisle smetane.

(Visited 288 times, 2 visits today)
Close