Site icon Eko Dežela

Ocvrte bučke – tokrat kar iz pečice

Ocvrte bučke - tokrat kar iz pečice

Sezona bučk je v polnem razmahu in mnogi smo si zaželeli tudi ocvrtih. Ker pa v poletnem dnevu kdaj ne želimo jesti preveč mastnega kosila, smo tokrat hrustljave bučke zapekli kar v pečici.

Sestavine:

Priprava:

Pečico segrejte na 215 stopinj Celzija. Pladenj ali pekač obložite s peki papirjem.

V skledi zmešajte drobtine, parmezan in začimbe, sol in poper. Bučke narežite na paličice, pomakajte jih v moko, stepeni jajci in nato v začinjene drobtine s parmezanom.

Bučke odlagajte na pekač, pecite 20-22 minut do zlatorjave barve in hrustljavosti.

Postrezite takoj, posujete jih lahko še s svežim sesekljanim peteršiljem, zraven pa se poda tudi kakšna omakica.

 

(Visited 5.736 times, 4 visits today)