7:00 dop KULINARIKA IN RECEPTI

Ocvrte bučke – tokrat kar iz pečice

Ocvrte bučke - tokrat kar iz pečice

Sezona bučk je v polnem razmahu in mnogi smo si zaželeli tudi ocvrtih. Ker pa v poletnem dnevu kdaj ne želimo jesti preveč mastnega kosila, smo tokrat hrustljave bučke zapekli kar v pečici.

Sestavine:

  • 3-4 bučke
  • 2 jajci
  • skodelica moke
  • skodelica drobtin (lahko krušnih, lahko pa npr. za še večjo hrustljavost dodate ali nadomestite s tortilja čipsom, nesladkimi koruznimi pahuljicami ali jušnimi kroglicami)
  • 1/2 skodelice narobaneg parmezana
  • žlička začimb z italijanskim ali provansalskim pridihom
  • sol, poper
  • svež peteršilj

Priprava:

Pečico segrejte na 215 stopinj Celzija. Pladenj ali pekač obložite s peki papirjem.

V skledi zmešajte drobtine, parmezan in začimbe, sol in poper. Bučke narežite na paličice, pomakajte jih v moko, stepeni jajci in nato v začinjene drobtine s parmezanom.

Bučke odlagajte na pekač, pecite 20-22 minut do zlatorjave barve in hrustljavosti.

Postrezite takoj, posujete jih lahko še s svežim sesekljanim peteršiljem, zraven pa se poda tudi kakšna omakica.

 

(Visited 5.736 times, 4 visits today)
Close