Sezona bučk je v polnem razmahu in mnogi smo si zaželeli tudi ocvrtih. Ker pa v poletnem dnevu kdaj ne želimo jesti preveč mastnega kosila, smo tokrat hrustljave bučke zapekli kar v pečici.
Sestavine:
- 3-4 bučke
- 2 jajci
- skodelica moke
- skodelica drobtin (lahko krušnih, lahko pa npr. za še večjo hrustljavost dodate ali nadomestite s tortilja čipsom, nesladkimi koruznimi pahuljicami ali jušnimi kroglicami)
- 1/2 skodelice narobaneg parmezana
- žlička začimb z italijanskim ali provansalskim pridihom
- sol, poper
- svež peteršilj
Priprava:
Pečico segrejte na 215 stopinj Celzija. Pladenj ali pekač obložite s peki papirjem.
V skledi zmešajte drobtine, parmezan in začimbe, sol in poper. Bučke narežite na paličice, pomakajte jih v moko, stepeni jajci in nato v začinjene drobtine s parmezanom.
Bučke odlagajte na pekač, pecite 20-22 minut do zlatorjave barve in hrustljavosti.
Postrezite takoj, posujete jih lahko še s svežim sesekljanim peteršiljem, zraven pa se poda tudi kakšna omakica.