Če ste si zaželeli krofa, miške ali flancata, pa nimate časa za pripravo ocvrte kvašene sladice, lahko malce pogoljufate in dosežete nekaj zelo podobnega …

Ta sladica je res preprosta, hitra in zelo okusna. Ime šmorn iz šnit je dobila zaradi svojega videza, tako je.

Sestavine:

  • kruh (niti ni treba, da je zelo suh, ga pa nalomite na manjše kose)
  • mleko, v katerem namočite kruh (tako, da malce razpada)
  • olje za cvrtje (z njim prekrijete le dno posode)
  • jajca (približno 1 jajce za 4 kose kruha)
  • rum ali rumova aroma – da zadiši
  • sladkor v prahu za posip (lahko tudi malo cimeta)

Priprava:

Kruh namočite v mleku, nato dodate še zžvrkljana jajca in rum. Vse skupaj dobro premešate in z žlico polagate na segreto olje. Ocvrete na obeh straneh, posujete s sladkorjem in postrežete.

Namig:

Sladica je okusna že sama po sebi, lahko pa šmorn iz šnit prelijete še s stopljeno čokolado ali mu dodate malo marmelade.

(Visited 299 times, 1 visits today)
Close