Kombinacije okusov je treba poskusiti – včasih uspe, včasih ne. Tale je uspela. Tiramisu z jagodam in pehtranom!
Sestavine:
- piškoti za tiramisu (npr. Savoiardi) – ostale sestavine so količinsko prilagojene za približno 250 g piškotov
- 300 ml smetane za stepanje
- 300 g mascarpone sira
- jagodni sok ali pire iz svežih jagod, ki mu dodamo malo limoninega soka in, če je pregost, še malo mleka ali smetane
- 400 g jagod, ki jih očistimo in narežemo na rezine
- svež pehtran – okoli 70 g
- po želji: žlica jagodne vodke ali likerja
- po želji: sladkor s pehtranom za posip
Priprava:
Zmešajte sok in liker ter v tekočino na kratko pomakajte piškot za piškotom, ki jih zlagate v pekač ali posodo za tiramisu. Na to zložite plast narezanih jagod in sesekljanega pehtrana.
Naslednjo plast pripravite tako, da zmiksate mascarpone s sladko smetano, po želji sladkajte.
Sledi plast piškotov, nato spet jagode in mascarpone.
Po vrhu lahko tiramisu potresete s sladkorjem, ki ste ga predhodno “zmiksali” s suhim pehtranom. Seveda so dobrodošla okrasitev tudi cele jagode ali preliv iz jagod.
Še več jagodnih sladic pa tule: