Ste kdaj pomislili, da bi pripravili polpete, ki priloge ne potrebujejo – saj jo že vsebujejo? Pa ne govorimo o drobtinah, temveč o krompirju!
Sestavine:
- mleto meso (idealno že narejeno, lahko porabite tudi kakšno drugo meso, ki ga predhodno sesekljate)
- čebula
- krompir
- gobe
- jajce ali 2
- maščoba
- začimbe (priporočamo timijan in origano)
- sol, poper
Priprava:
Skuhate krompir, v drugi posodi (ponvi) pa prepražite sesekljano čebulo, dodate narezane gobe in pražite na srednjem ognju najprej pokrito, nato pa še odkrito, da tekočina izpari. Če meso še ni pripravljeno, vmes dodate še meso in začimbe. Vse skupaj nato v skledi dobro premešate in dodate jajce, začinite in dobro premešate. Dodate še pretlačen kuhan krompir (ki mu dodate še malo masla). Vse skupaj ponovno dobro premešate nato pa z žlico ali dvema oblikujete polpete ki jih denete direktno na že segreto in namaščeno ponev (lahko tudi žar ponev), lahko pa jih položite tudi na pekač, obložen s peki papirjem in spečete v pečic. Obrnite jih šele, ko se spodnja plast zapeče, sicer znajo malce razpadati. Lahko pa jih po želji zgostite še z malo drobtinami.
NAMIG: Dodate lahko tudi nariban sir.