Site icon Eko Dežela

Nora ideja, s čim začiniti polpete

Polpete pozna vsak. So odlična klasika, z njihovo pripravo porabimo malo starega kruha, najbolj pa se priležejo v omaki iz svežih zrelih paradižnikov. Čeprav so krepka jed, ki jo postrežemo s kruhom ali pire krompirjem, prijajo v poletnih dneh.

Tokrat smo jih začinili tako zanimivo, da ni ostala niti mrvica. In naredili smo jih na hitro – brez kruha!

Sestavine:

Priprava:

Sesekljamo mlado čebulo, feferon in pehtran. Vmešamo v mleto meso, razmerje naj bo približno takšno: 500 g mesa – 2 čebuli – 1 feferon – 2 žlici pehtrana. Solimo in popramo ter oblikujemo polpetke. Popečemo jih na srednji temperaturi, na segreti maščobi, z obeh strani.

Pehtran da mesnim dobrotam posebno poletno noto in pridih visoke kulinarike – v kombinaciji s pekočim feferonom pa je prava eksplozija okusa.

NAMIG: Tako lahko pripravite tudi veganske polpete iz pretlačenega fižola!

(Visited 688 times, 2 visits today)