Polpete pozna vsak. So odlična klasika, z njihovo pripravo porabimo malo starega kruha, najbolj pa se priležejo v omaki iz svežih zrelih paradižnikov. Čeprav so krepka jed, ki jo postrežemo s kruhom ali pire krompirjem, prijajo v poletnih dneh.
Tokrat smo jih začinili tako zanimivo, da ni ostala niti mrvica. In naredili smo jih na hitro – brez kruha!
Sestavine:
- mleto meso
- mlada čebula
- feferon ali čili
- sol, poper
- pehtran
Priprava:
Sesekljamo mlado čebulo, feferon in pehtran. Vmešamo v mleto meso, razmerje naj bo približno takšno: 500 g mesa – 2 čebuli – 1 feferon – 2 žlici pehtrana. Solimo in popramo ter oblikujemo polpetke. Popečemo jih na srednji temperaturi, na segreti maščobi, z obeh strani.
Pehtran da mesnim dobrotam posebno poletno noto in pridih visoke kulinarike – v kombinaciji s pekočim feferonom pa je prava eksplozija okusa.
NAMIG: Tako lahko pripravite tudi veganske polpete iz pretlačenega fižola!