Ko nekaj dni zaporedoma jemo krofe, skoraj zagotovo kakšen ostane. Iz izkušenj vemo, da obstajajo tudi ljubitelji starih oz. suhih krofov, za vse ostale pa smo pripravili recept, kako jih porabiti, da ne bodo pristali med kupom zavržene hrane.
Sestavine: le krofi in mleko
- (stari) krofi
- mleko
- po želji: dodatna marmelada / stepena smetana / puding /čokoladni namaz / sladkor v prahu
Priprava:
Stare krofe narežemo na manjše kose, marmelado pa izdolbemo v skodelico za kasnejšo uporabo. Namočimo jih v mleku. Ko so prepojeni, jih popečemo. Lahko kar v ponvi, kot bi delali šmorn, ali pa v pečici v pekaču.
Če se lotimo krofastega šmorna, jih popečene posujemo še s sladkorjem v prahu, zraven pa postrežemo njihovo marmelado. Če jih zapečemo v pečici, pa lahko prek njih prelijemo npr. vanilijev puding. V vsakem primeru jim lahko dodamo še dodatek po želji.
NAMIG: Marmelado iz krofov razredčimo s kakšno žlico vode in/ali ruma in tako dobimo slasten preliv, ki jih še dodatno napoji.