Palačinke so izredno priljubljena jed, ponavadi jemo sladke, odlično pa se obnesejo tudi v slanih različicah, ko npr. nadomestijo tortilje ali drugo testo.

Verjamemo, da se redko kdaj zgodi, da palačinke ostanejo. Če pa se, jih je najbolje pripraviti tako, da jih zavijemo v rolade in narežemo na rezance.

Te rezance iz palačink nato pripravimo na enega od teh dveh načinov, s katerima poskrbimo, da palačinke niso suhe in trde.

Palačinke v juhi

Tako pripravljene palačinke so bile včasih priljubljena prikuha za v juhe, imenovana fritati. Juho okrepite, palačinke pa, slastne, porabite.

“Šmorn” iz palačink

Odlična rešitev za suhe palačinke je tudi, da rezance prepražite na malo maščobe – na maslu ali olju, nato pa jih prelijete s čokolado, marmelado ali posujete s sladkorjem v prahu, orehi, rozini, pokapate z limono ali rumom. Za dodaten boj proti suhosti pa poskrbi še stepena smetana, ki jim jo bogato dodate.

(Visited 3.670 times, 7 visits today)
Close