Palačinke so izredno priljubljena jed, ponavadi jemo sladke, odlično pa se obnesejo tudi v slanih različicah, ko npr. nadomestijo tortilje ali drugo testo.
Verjamemo, da se redko kdaj zgodi, da palačinke ostanejo. Če pa se, jih je najbolje pripraviti tako, da jih zavijemo v rolade in narežemo na rezance.
Te rezance iz palačink nato pripravimo na enega od teh dveh načinov, s katerima poskrbimo, da palačinke niso suhe in trde.
Palačinke v juhi
Tako pripravljene palačinke so bile včasih priljubljena prikuha za v juhe, imenovana fritati. Juho okrepite, palačinke pa, slastne, porabite.
“Šmorn” iz palačink
Odlična rešitev za suhe palačinke je tudi, da rezance prepražite na malo maščobe – na maslu ali olju, nato pa jih prelijete s čokolado, marmelado ali posujete s sladkorjem v prahu, orehi, rozini, pokapate z limono ali rumom. Za dodaten boj proti suhosti pa poskrbi še stepena smetana, ki jim jo bogato dodate.