Site icon Eko Dežela

Najbolj slastne testenine s preprosto brezmesno omako

Najbolj slastne testenine s preprosto brezmesno omako

Testenine so zelo priljubljena jed – pripravljene pa so lahko ekspresno hitro. Ta omaka vam bo vzela precej več časa, kot če le pogrejete tisto iz trgovine, a verjemite, vredno bo!

Sestavine:

Priprava:

Na olivnem olju počasi do karamelizacije pražimo drobno nasekljano čebulo, ki smo jo solili in sladkali. Ko se razpusti, spremeni barvo in zadiši po sladkem, dodamo sesekljan česen ter tiste začimbe, katerih nimamo svežih. Premešamo, dolijemo malce vina, ko izpari, dodamo na drobno narezane paradižnike (lahko jih olupite, ni pa nujno). Zavrite, zmanjšajte temperaturo, dodajte lovorjev list, sol in poper, po želji še feferon ali čili, premešajte in počasi kuhajte vsaj pol ure. Vmes skuhajte testenine in jih odcedite, ne splakujte in ne dodajajte maščobe.

Če se omaka preveč zgosti, dodajte malo vode ali še malo paradižnika (olupljenega). Dodajte žlico medu, sesekljano baziliko in peteršilj, po okusu dosolite. Pred postrežbo po okusu vmešajte še malo sladke smetane (za kuho ali za stepanje).

Okrasite s parmezanom in listi bazilike, lahko tudi s kakšnim češnjevim paradižnikom.

NAMIG: V omako lahko po želji dodate npr. pražene bučke, gambere, tuno iz konzerve, morske sadeže …

(Visited 564 times, 1 visits today)